Rijbewijs A

CBR Locatie

Ik wil mijn motor rijbewijs a halen. Hoe doe ik dit?

Op deze pagina vertellen wij jou alles wat je moet weten over het halen van je motor rijbewijs a. We leggen je hieronder onder andere uit welke kosten er mee gepaard gaan, en vertellen je alles over het CBR motor rijbewijs a theorie examen en de twee praktijkexamens die je moet halen. We besteden daarnaast aandacht aan het leren voor je motorrijbewijs theorie. Zo kun je bij ons terecht voor motor theorie producten, en kun je een oefentoets maken. Kortom, op deze pagina lees jij alles wat je moet weten over het halen van je rijbewijs a!

We vertellen je hieronder eerst meer over de kosten die gepaard gaan met het halen van je motor rijbewijs a. Het behalen van je rijbewijs is over het algemeen best een grote uitgave. We vertellen je met welke kosten je rekening moet houden. Vervolgens gaan we dieper in op het CBR motorrijbewijs theorie examen. Welke examen onderwerpen worden er getoetst? En hoe kun jij je op de beste manier voorbereiden? In onze webshop kun je terecht voor alle benodigde motorrijbewijs theorie producten.

Vervolgens gaan we dieper in op het CBR motor praktijkexamen. Hoe verloopt het praktijkexamen? Waar moet je rekening mee houden? Wanneer mag je op voor het praktijkexamen? Tot slot vertellen we je hoe je het rijbewijs aan kunt vragen als je geslaagd bent voor zowel je CBR motor theorie als praktijkexamen. Hieronder lees je meer. Lees dus snel verder!Met welke kosten moet ik rekening houden bij het motor rijbewijs a?


Het halen van je motor rijbewijs is best een prijzige uitgave. Daarom vertellen we je graag wat meer over de kosten die gepaard gaan met het halen van je rijbewijs a. Een losse rijles kost gemiddeld € 50,- (2022). De prijzen kunnen echter per rijschool aanzienlijk verschillen. Laat je hier dus goed over informeren. Er worden ook veel motor praktijk pakketten aangeboden. Deze pakketten hebben vaak een aantrekkelijke prijs inclusief examens.

In de meeste gevallen moet je het motorrijbewijs theorie certificaat op zak hebben alvorens je kunt starten met de praktijklessen. Start dus zo snel mogelijk met het leren voor je CBR motorrijbewijs theorie examen! Als je reeds een auto rijbewijs bezit, dan kun je in de meeste gevallen direct starten met de praktijklessen. Je mag het motorrijbewijs theorie examen dan op een later moment halen. Leren voor je theorie doe je echter liefst zo snel mogelijk!

Het CBR motorrijbewijs theorie examen kost € 37,- (2022). In sommige gevallen kost het iets meer. Bijvoorbeeld als je extra tijd nodig hebt voor het examen. De opslag bedraagt in dat geval € 12,- (2022). Als je een dyslexieverklaring kunt overleggen, dan kun je de opslag terugvragen. Je kunt het CBR motorrijbewijs a theorie examen ook individueel afleggen, of het examen met een tolk maken. In beide gevallen geldt dat het theorie examen € 95,- (2022) kost.

Naast het CBR motorrijbewijs theorie examen, moet je ook twee motor praktijkexamens afleggen. Je bereidt je hier op voor door rijlessen te volgen bij een goede rijschool. Zoals hierboven aangegeven kun je voor een rijles per keer kiezen, of een speciaal motor praktijk pakket. Kies de lesmethode die bij jouw past, en bereid je goed en zorgvuldig voor op de CBR motor praktijkexamens ‘voertuigbeheersing’ en ‘verkeersdeelneming’.

CBR Theorie Examen Boeken Vanuit Huis


Motor Rijbewijs A Rijlessen Kosten

Je kunt er voor kiezen om eerst een tussentijdse toets af te leggen voordat je opgaat voor het echte motor rijbewijs praktijkexamen. Zo kun je alvast kennismaken met de wijze van afname van het motor praktijkexamen. De tussentijdse toets behandelt het motor praktijkexamen ‘verkeersdeelneming (AVD)’. Na afloop krijg je van de examinator ook wat tips over waar je nog aan kunt werken. Je moet het zien als een proefexamen.

De tussentijdse toets motor praktijkexamen ‘verkeersdeelneming (AVD)’ kost € 126,- (2022). Je betaalt dit bedrag aan je rijschool. Deze betaalt de kosten voor de rijbewijs a tussentijdse toets vervolgens aan het CBR. De kosten voor de echte CBR motor praktijkexamens zijn als volgt: het praktijkexamen ‘voertuigbeheersing (AVB)‘ kost € 71.-, en het motor praktijkexamen ‘verkeersdeelneming (AVD)‘ kost € 126,- (2022).

Ook de kosten voor de echte CBR motor praktijkexamens maak je over aan je rijschool. Mogelijk verhoogd de rijschool de kosten van het examen met extra kosten. Dit is regulier, omdat zij bijvoorbeeld administratiekosten, het gebruik van de lesmotor, de aanwezigheid van de instructeur en eventueel een rijles voor het geplande CBR motor praktijkexamen in rekening brengen.

Naast de hierboven genoemde kosten is het belangrijk om rekening te houden met overige kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van een gezondheidsverklaring. Als je zowel het CBR motorrijbewijs theorie als motor praktijkexamen succesvol hebt afgerond, dan kun jij je motor rijbewijs a aanvragen bij de gemeente. De kosten voor het rijbewijs a bedragen € 41,60 (2022). Aan een spoed rijbewijs zijn extra kosten verbonden.Hoe verloopt het CBR motor rijbewijs a theorie examen?


Voordat je het motor praktijkexamen kunt doen, moet je eerst je motorrijbewijs theorie examen halen. Om het CBR motorrijbewijs theorie examen te mogen afleggen, moet je minimaal 17 jaar oud zijn. Op het CBR motor rijbewijs a theorie examen worden twee examen onderwerpen getoetst. Zo moet je laten zien dat je de verkeersregels voldoende uit je hoofd kent, en dat je over inzicht in het verkeer beschikt. Kortom, dat je veilig de weg op kunt!

Op het CBR motorrijbewijs theorie examen krijg je in totaal 50 vragen die je in 30 minuten moet beantwoorden. Je mag zelf bepalen hoeveel tijd je per vraag besteedt. We raden je aan om eerst de rijbewijs a examenvragen te maken die je weet. En de resterende tijd te besteden aan vragen waar je over twijfelt, of die je niet weet. Zo heb jij namelijk de meeste kans van slagen op het CBR motorrijbewijs theorie examen!

Om te slagen voor je CBR motorrijbewijs theorie examen moet je minimaal 44 vragen goed beantwoorden. Direct na het afronden van het motor rijbewijs a theorie examen krijg jij de uitslag op het beeldscherm te zien. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd. Je kunt je nu gaan richten op het motor praktijkexamen. De uitslag van het motor rijbewijs a theorie examen is 1,5 geldig. Doe dus tijdig motor praktijkexamen.

Ben je gezakt? Helaas, dat is jammer. Je kunt na het motor rijbewijs a theorie examen gedurende 1 minuut de door jou onjuist gemaakte vragen inzien. Kijk snel welke onderwerpen nog extra aandacht verdienen. En ga dan verder met leren. Zo haal jij je CBR motorrijbewijs theorie examen ook op korte termijn!

CCBR Theorie Examen - Spullen opbergen in lockers


Op zoek naar leerproducten om te leren voor je motor rijbewijs a theorie examen?


Motor Rijbewijs A Theorie Boeken

Om je goed voor te kunnen bereiden op het CBR motor rijbewijs a theorie examen, moet je de theorie leren. In onze webshop vind je verschillende soorten producten om je mee voor te bereiden. Zo kun je bij ons terecht voor een motorrijbewijs theorieboek, of een theorie pakket. Ook kun je bij ons online motorrijbewijs theorie leren, of motor theorie oefentoetsen maken. Leren voor je theorie examen doe je dus bij Zorgeloos Studeren!

In ons assortiment hebben wij twee motor rijbewijs theorieboeken waar je uit kunt kiezen. Het eerste motor rijbewijs a theorieboek is van VekaBest. Het tweede motor theorieboek rijbewijs a is onder ons eigen label uitgegeven Zorgeloos Studeren. Dit theorieboek is in samenwerking met VekaBest tot stand gekomen. Beide theorieboeken beschrijven dezelfde motorrijbewijs theorie examenstof.

In beide motor rijbewijs a theorieboeken wordt de volledige theorie stof in duidelijke en eenvoudige taal besproken. Hierdoor is de motorrijbewijs theorie voor iedereen goed te begrijpen en te leren. Daarnaast wordt de theorie ondersteund met vele actuele foto’s en duidelijke praktijk voorbeelden. Zo begrijp jij de theorie nog sneller en beter. Zo kun jij op korte termijn op voor je CBR motorrijbewijs theorie examen!Naast de theorieboeken hebben wij ook een groot assortiment aan motor rijbewijs a theorie pakketten. De meeste cursisten vinden het prettig om naast het theorieboek gebruik te maken van aanvullende studie producten. Zo hebben wij een samenvatting van de volledige motorrijbewijs theorie examen stof. Hiermee kun jij eenvoudig en snel de belangrijke punten nogmaals doornemen kort voor je geplande CBR motor rijbewijs a theorie examen!

Ook hebben wij producten waarmee je online motor theorie oefentoetsen kunt oefenen. Door te oefenen maak jij kennis met de wijze van vraagstelling op het CBR motor rijbewijs a theorie examen. Zo ben jij beter voorbereid. Uiteraard is het ook een handig hulpmiddel om na te gaan hoever het met je motorrijbewijs theorie kennis staat! Klik hier om ons grote aanbod aan motor rijbewijs theorie pakketten te bekijken.

Daarnaast wordt ook het online motor theorie leren steeds toegankelijker. Steeds meer mensen vinden het fijn om een online motor theorie cursus te volgen. Met online cursussen krijg je gegarandeerd de meest recente studiestof te zien. Online cursussen kunnen namelijk eenvoudig worden aangepast op de laatste wet- en regelgeving. Ook worden ze vaak ondersteund met video’s. Klik hier om onze online motorrijbewijs theorie cursus te bekijken.

Motor Rijbewijs A Theorie Pakketten - Motor Theorie Oefentoets


Maak een motor theorie oefentoets, en slaag voor je motor theorie examen!


Motor Theorie Oefentoets Maken

Om het CBR motorrijbewijs theorie examen succesvol af te ronden, is het belangrijk dat je een motor theorie oefentoets maakt. Op onze website kun jij gratis een motor theorie oefentoets maken. Ga met behulp van het resultaat van de oefentoets na hoe ver het met je motor theorie kennis staat. Verdienen bepaalde examen onderwerpen nog extra aandacht? Of ben jij klaar voor het CBR motor rijbewijs a theorie examen?

Mocht je meer willen oefenen, dan ben je bij onze webshop aan het juiste adres. Wij hebben verschillende producten waarmee je motor theorie oefentoetsen kunt maken. Zo hebben wij een product waarmee je 3 uur, 5 uur of 10 uur motor theorie oefentoetsen kunt maken. Ook hebben wij een product waarmee je 1250 oefenvragen en 10 motor theorie oefentoetsen gedurende 3 maanden zo vaak kunt oefenen als jij wilt. Er is dus voor eenieder wat wils!

In totaal hebben wij 1250 oefenvragen en 25 unieke motor theorie oefentoetsen die je bij ons kunt maken. Uiteraard is iedere motor theorie oefentoets voorzien van uitgebreide feedback. Zo leer jij eenvoudig en snel van gemaakte fouten. Ook kun je er voor kiezen om bepaalde theorie examen onderwerpen nogmaals door te nemen, alvorens je een nieuwe motor theorie oefentoets start. Leer zoals jij wilt, bij ons zijn er meer dan voldoende mogelijkheden!

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze motor rijbewijs a theorie oefen producten? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment, of start de gratis motor theorie oefentoets. Mocht je betaald willen oefenen? Wees je er dan bewust van dat je direct kunt starten. Binnen enkele minuten ontvang jij een Toegangscode per e-mail, die je direct op onze website kunt activeren. Klik hieronder op de button ‘bestellen’ om onze rijbewijs a oefen producten te bekijken.Wat kan ik verwachten van het CBR motor praktijkexamen?


Nadat je het CBR motorrijbewijs a theorie examen succesvol hebt afgerond, kun jij op voor het motor rijbewijs praktijkexamen. Je moet daarnaast voldoende gezond worden verklaard om te mogen rijden. Je leest hier meer over op de website van het CBR. Op deze pagina lees je onder andere meer over het aanvragen van een gezondheidsverklaring. Wat betreft het motor rijbewijs praktijkexamen gelden er specifieke leeftijdseisen.

Zo mag je vanaf 18 jaar bij het CBR motor rijbewijs praktijkexamen doen voor ‘voertuigbeheersing (AVB)‘ en ‘verkeersdeelneming (AVD)‘ op een lichte motor (A1). Als je motor praktijkexamen wil doen op een middelzware motor (A2) moet je minimaal 20 jaar oud zijn. En wil je motor praktijkexamen doen op een zware motor (A) dan moet je zelfs minimaal 21 jaar oud zijn.

Er zijn dus twee examenonderdelen die je moet behalen om het rijbewijs a te halen. Het eerste motor praktijkexamen ‘voertuigbeheersing (AVB)‘ duurt 20 minuten en bestaat uit 7 oefeningen die je met de motor op het examenterrein moet uitvoeren. De examinator beoordeelt of jij een goede beheersing hebt over de motor. Zo kijkt hij onder andere of jij de motor beheerst bij lage en hoge snelheid, en of je goed kunt remmen.

Direct na het motor praktijkexamen ‘voertuigbeheersing (AVB)‘ krijg jij te horen of je geslaagd bent of niet. Als je geslaagd bent, dan kun je starten met het voorbereiden op het praktijkexamen ‘verkeersdeelneming (AVD)‘. Ben je gezakt? Dan zal de examinator de oefeningen bespreken die nog aandacht verdienen. Ga dan verder met rijlessen, en probeer het over enige tijd opnieuw!

CBR Motor Rijbewijs A Praktijkexamen


CBR Motor Praktijkexamen

Het tweede motor rijbewijs praktijkexamen dat je moet halen is het examen ‘verkeersdeelneming (AVD)‘. Dit examen duurt 55 minuten en bestaat uit een aantal onderdelen. Je kunt op de website van het CBR een filmpje bekijken met een toelichting over het examen. Neem dit door voordat je op gaat voor het praktijkexamen, misschien haal je er nog enkele praktische tips uit!

Zodra het motor rijbewijs praktijkexamen ‘verkeersdeelneming (AVD)‘ aanvangt maak je ten eerste kennis met de examinator van de CBR examen locatie. Ook voert de examinator een aantal controles uit. Zo bekijkt hij of je motorrijbewijs theorie certificaat nog geldig is, en of je voldoet aan de eisen voor de motor rijbewijs a categorie waar je praktijkexamen voor wilt doen (A/A1/A2).

Vervolgens dien je een ogentest te doen op het examenterrein. Je moet een kenteken van een stilstaande auto kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Ook stelt de examinator je enkele controle vragen over het gebruik van de motor. Bijvoorbeeld of je de bandenspanning of de remmen wilt controleren. Indien dit is gelukt, dan start het daadwerkelijke motor rijbewijs praktijkexamen ‘verkeersdeelneming (AVD)‘.De examenrit neemt ongeveer 35 minuten in beslag. Jij bestuurt de motor, en de examinator volgt je in een auto. De rijinstructeur zit in de auto bij de examinator. Onderweg vertelt de examinator je wat je moet doen via een zendertje in je helm. Hij gaat uiteraard ook na of je veilig en zelfstandig rijdt. Tijdens het motor rijbewijs praktijkexamen ‘verkeersdeelneming (AVD)‘ wordt je op de volgende punten beoordeeld:

  • Kijkgedrag
  • Plaats op de weg
  • Toepassen van verkeersregels
  • Beheersing van de motor in het verkeer

Direct na afloop van het praktijkexamen ‘verkeersdeelneming (AVD)‘ hoor jij of je geslaagd bent of niet. Als je geslaagd bent, dan kun jij je motor rijbewijs a halen bij de gemeente waar je woont. Ben je gezakt? Dan zal de examinator je uitgebreid toelichten waar je nog aan moet werken. Zo kun jij je goed voorbereiden op je volgende CBR motor rijbewijs praktijkexamen!

Geslaagd - Motor Rijbewijs A halen

Vraag tot slot je rijbewijs a aan bij de gemeente, en start met motorrijden!


Motor Rijbewijs Gehaald

Zodra jij geslaagd bent voor zowel je CBR motor rijbewijs theorie als praktijkexamen, kun jij je rijbewijs halen bij de gemeente. Dit kan vanaf de volgende dag nadat je het motor praktijkexamen hebt behaald. Bekijk vooraf op de website van je gemeente of je een afspraak moet maken om je rijbewijs a aan te vragen. De meeste gemeentes werken inmiddels op afspraak. Maak een afspraak, dit kan telefonisch of online, en ga langs om je motor rijbewijs aan te vragen.

Meld je op de dag van je afspraak bij de balie medewerker. De balie medewerker zal met jou de benodigde stappen doorlopen om je motor rijbewijs a aan te vragen. Doorgaans duurt het vervolgens 5 werkdagen voordat jij je rijbewijs a op kunt halen bij de gemeente. Je krijgt altijd bericht op het moment dat je rijbewijs binnen is. Zo weet jij wanneer je het document op kunt halen. Neem indien nodig de papieren mee ter bevestiging.

Zodra jij je rijbewijs in je bezit hebt, mag jij starten met motorrijden. Je moet echt wachten tot je het rijbewijs in je bezit hebt. Als je eerder de weg op gaat kan de politie niet controleren of je over een geldig rijbewijs document beschikt, en kunnen zij jou dus bekeuren voor het rijden zonder rijbewijs. Heb dus nog even geduld, en wacht tot je rijbewijs a binnen is, en start dan pas met motorrijden. Veel rijplezier!