Rijbewijs B

CBR Locatie

Ik wil mijn auto rijbewijs b halen. Hoe werkt dit?

Op deze pagina vertellen wij jou alles wat je moet weten over het auto rijbewijs. Om je auto rijbewijs te kunnen halen, moet je slagen voor zowel het CBR rijbewijs b theorie als praktijkexamen. We leggen je hieronder onder andere uit welke kosten er gepaard gaan met het behalen van je auto rijbewijs. Ook vertellen we je hoe je kunt leren voor je rijbewijs b theorie en praktijkexamen. Zo kun je een oefentoets theorie maken, of gebruikmaken van het auto praktijkboek. Kortom, je leest hier alles wat je moet weten om je auto rijbewijs te halen!

We gaan hieronder eerst dieper in op de kosten die gepaard gaan met het behalen van je auto rijbewijs. Het behalen van je rijbewijs is namelijk best een grote uitgave. Met welke kosten moet je allemaal rekening houden? We lichten je dit uitgebreid toe. Vervolgens gaan we dieper in op het CBR rijbewijs b theorie examen. Welke examen onderdelen worden er getoetst op het CBR theorie examen? En hoe kun je je op de best mogelijke manier voorbereiden? In onze webshop hebben wij een groot assortiment aan auto theorie leerproducten.

Nadat je deze informatie hebt doorgenomen, gaan we dieper in op het CBR auto praktijkexamen. Hoe wordt het praktijkexamen afgenomen? Welke examen onderdelen worden er getoetst? Ook hebben wij een praktijkboek waarmee jij je efficiënt kunt voorbereiden op je rijlessen en CBR auto praktijkexamen. Hieronder dus meer. Lees snel verder!Welke kosten komen er kijken bij het halen van het auto rijbewijs b?


De gemiddelde kosten voor het halen van een auto rijbewijs bedragen € 2.400. CBR heeft dit vastgesteld na een onderzoek onder examenkandidaten in 2019. De kosten zullen in 2021 wellicht nog iets hoger liggen. We vertellen je hieronder met welke kosten van het auto rijbewijs je rekening moet houden. Zo kom jij niet voor onverwachte verrassingen te staan, en hoef je je rijlessen niet tussentijds te pauzeren, of je auto rijbewijs b theorie of praktijkexamen uit te stellen. Dit zou natuurlijk vervelend zijn!

Het CBR rijbewijs b theorie examen kost € 37,00 (2021). In sommige gevallen kost het iets meer. Zoals bijvoorbeeld wanneer je het CBR rijbewijs b theorie examen per post aanvraagt, of het examen aan laat vragen door je rijschoolhouder. In dat geval komen er vaak nog administratiekosten bij. Je kunt ook een theorie examen maken met extra tijd. De kosten voor dit rijbewijs b theorie examen bedragen € 49,00 (2021). Als je een dyslexieverklaring hebt, dan kun je deze extra kosten terugvragen.

Naast het CBR rijbewijs b theorie examen, moet je je natuurlijk ook goed voorbereiden op het auto praktijkexamen. Dit doe je door rijlessen te volgen bij een goede rijschool. De gemiddelde kosten voor een uur auto rijbewijs rijles bedragen € 47. Dit is gebleken uit onderzoek dat door het CBR is uitgevoerd onder examen kandidaten in 2021. De lesprijzen kunnen echter onderling flink verschillen. In 2022 liggen de kosten voor een auto rijbewijs rijles gemiddeld rond de € 50.

CBR Theorie Examen Boeken Vanuit Huis


Auto Rijbewijs B Kosten

Je kunt er voor kiezen om eerst een tussentijdse toets af te leggen voordat je opgaat voor het echte auto rijbewijs praktijkexamen. Zo kun je alvast kennismaken met de wijze van afname van het auto praktijkexamen. Na afloop krijg je van de examinator ook wat tips over waar je nog aan kunt werken. Als je de bijzondere verrichtingen tijdens de tussentijdse toets correct uitvoert, dan krijg je hier vrijstelling voor op het echte auto praktijkexamen. De kosten van de auto rijbewijs tussentijdse toets bedragen € 122,50 (2022).

Het daadwerkelijke CBR auto rijbewijs praktijkexamen kost € 122,50 (2022). Het auto praktijkexamen wordt ingepland door de rijschool. Je maakt de kosten voor het auto rijbewijs praktijkexamen dan ook over aan de rijschool. De rijschoolhouder betaalt de kosten voor je auto rijbewijs praktijkexamen vervolgens aan het CBR. Het is daarnaast normaal dat de rijschool extra kosten in rekening brengt. Deze kosten kunnen bestaan uit administratie, het gebruik van het voertuig, de aanwezigheid van de instructeur en eventueel een rijles voor je auto rijbewijs praktijkexamen.

Naast de hierboven genoemde kosten is het belangrijk om rekening te houden met overige kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van een gezondheidsverklaring, of het afleggen van een faalangstexamen. Een faalangstexamen kost € 172 (2022). Als je zowel het CBR auto rijbewijs b theorie als praktijkexamen succesvol hebt afgerond, dan kun jij je auto rijbewijs aanvragen bij de gemeente. De kosten voor het rijbewijs b bedragen € 41,60 (2022). Als je met een spoed een rijbewijs b wilt ontvangen, dan zijn hier uiteraard extra kosten aan verbonden.Hoe verloopt het CBR auto rijbewijs b theorie examen?


Voordat je het auto praktijkexamen kunt doen, moet je eerst je theorie examen halen. Om het CBR rijbewijs b theorie examen te mogen afleggen, moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Op het CBR rijbewijs b theorie examen worden verschillende examen onderdelen getoetst. Zo moet je laten zien dat je gevaar kunt herkennen, de verkeersregels voldoende uit je hoofd kent en over verkeersinzicht beschikt.

Je krijgt in totaal 65 vragen. Hiervan gaan 25 vragen over het examen onderdeel gevaarherkenning. Je krijgt voor deze vragen beperkte tijd. Je moet binnen 8 seconden een antwoord ingeven. Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit drie antwoordmogelijkheden: remmen, gas loslaten of niets doen. Wacht dus niet te lang, met het ingeven van een antwoord. Anders is de vraag voorbij, en heb je hem dus zeker fout!

Vervolgens gaan er 12 vragen over het examen onderdeel verkeersregels, en 28 vragen over het onderdeel verkeersinzicht. Voor deze vragen geldt geen specifieke tijd per vraag. Je kunt de tijd naar wens over de vragen verdelen. Maak daarom eerst de vragen die je weet, en besteed de resterende tijd aan de vragen waar je over twijfelt. Zo behaal je het beste resultaat op je CBR auto rijbewijs b theorie examen!

Om te slagen voor je CBR rijbewijs b theorie examen, moet je minimaal 13 vragen goed hebben gemaakt op het onderdeel gevaarherkenning, 10 op het onderdeel verkeersregels en 25 op het onderdeel verkeersinzicht. Je krijgt de uitslag van je rijbewijs b theorie examen direct nadat je het examen hebt afgerond te zien op het beeldscherm. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Ben je gezakt? Dan kun je gedurende 1 minuut de fout gemaakte vragen bekijken.

CBR Theorie Examen Balie Medewerker


Leren voor je auto rijbewijs b theorie examen doe je zo!


Auto Rijbewijs B Theorie Leren

Om je goed voor te kunnen bereiden op het CBR auto rijbewijs b theorie examen, moet je de theorie leren. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je leren met een auto theorieboek. Of kun je gaan voor een auto theorie pakket. Ook online auto theorie leren behoort tot de mogelijkheden. In onze webshop kun je terecht voor al dit soort auto theorie producten. Leren voor je auto rijbewijs b doe je dus bij Zorgeloos Studeren.

In ons assortiment hebben wij twee auto rijbewijs theorieboeken opgenomen. Ten eerste kun je bij ons terecht voor het auto theorieboek van VekaBest. Dit theorieboek wordt veelvuldig aangeraden door rijschoolhouders. De theorie wordt in dit theorieboek rijbewijs b namelijk in eenvoudige taal beschreven. Daarnaast bevat het boek ook vele afbeeldingen en voorbeelden van de praktijk. Zo leer jij de auto rijbewijs theorie examen stof binnen no time uit je hoofd, en kun je snel op voor je CBR auto rijbewijs b theorie examen!

Het tweede auto theorieboek wat wij aanbieden is onder ons eigen merk Zorgeloos Studeren. De inhoud van dit theorieboek rijbewijs b komt overeen met dat van VekaBest. Dit theorieboek is namelijk in samenwerking met VekaBest tot stand gekomen. Dus vind je onze vormgeving mooier? Ga dan voor het rijbewijs b theorie boek van Zorgeloos Studeren. Zo ben jij verzekerd van een goede voorbereiding op het CBR auto rijbewijs b theorie examen!Naast de theorieboeken hebben wij ook een groot assortiment aan auto rijbewijs b theorie pakketten. De meeste studenten vinden het namelijk prettig om naast het theorieboek met aanvullende leerproducten te leren. Je kunt hierbij denken aan een auto rijbewijs samenvatting of examens oefenen. Op deze manier kun jij je namelijk beter en makkelijker voorbereiden op het CBR auto rijbewijs b theorie examen. Kies het pakket dat bij je past, er is voor iedereen een geschikt product in onze webshop te vinden!

Het online leren van de theorie wordt steeds populairder. Door online te leren ben jij continu verzekerd van de meest recente auto rijbewijs theorie examen stof. Een online omgeving kan namelijk direct worden aangepast. Ook is het online leren van de auto rijbewijs theorie leuk, omdat online cursussen vaak rijkelijk zijn voorzien van afbeeldingen en soms ook video’s. Zo begrijp jij de auto theorie rijbewijs b examen stof sneller en beter. In onze webshop kun je ook een online auto rijbewijs b theorie cursus vinden.

Last but not least, vind je in onze webshop ook een groot aantal producten om online rijbewijs b theorie examens mee te oefenen. We raden je dit ook ten zeerste aan. Door te oefenen maak jij namelijk kennis met de wijze van vraagstelling op het CBR auto rijbewijs b theorie examen. Ook is het een handige tool om na te gaan of je de theorie voldoende beheerst, of dat bepaalde onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben. Klik hieronder op de button ‘Bestellen’ om onze auto theorie rijbewijs b producten te bekijken.

Auto Rijbewijs B Theorie Pakketten


Toets je kennis, en maak een oefentoets auto theorie!


Oefentoets Theorie Auto Maken - Rijbewijs B Theorie Leren

Om succesvol te kunnen zijn op het CBR auto rijbewijs b theorie examen, is het belangrijk dat je een oefentoets theorie auto maakt. Je kunt op onze website een gratis oefentoets theorie auto maken. Aan de hand van deze oefentoets kun jij nagaan hoe het er met jouw auto theorie kennis voor staat. Slaag je voor de gratis oefentoets? Of verdienen bepaalde examen onderwerpen toch nog extra aandacht? In onze webshop hebben wij verschillende online rijbewijs b producten om verder mee te oefenen!

Zo kun je bij ons gaan voor een product waarmee je 3 uur, 5 uur of 10 uur een oefentoets auto theorie mee kunt maken. Tijdens deze uren kun je zelf kiezen welke oefentoetsen je wilt maken. Je hoeft de uren niet in één keer op te maken. Door tussentijds uit te loggen pauzeert de tijd. Je kunt de resterende tijd vervolgens op een ander moment gebruiken. Ook hebben wij een product waarmee je 2500 oefenvragen en 10 oefentoetsen auto theorie gedurende 3 maanden zo vaak kunt maken als jij wilt. Al wil je de oefenvragen en oefentoetsen 100 keer maken. Dit is geen probleem!

In totaal hebben wij 2500 oefenvragen en 40 unieke oefentoetsen auto theorie. Tijdens de uren toegang kun je zelf kiezen welke oefentoets jij wilt maken. Iedere oefentoets is voorzien van uitgebreide feedback. Zo kun jij eenvoudig en snel leren van je fouten. Soms is het verstandig om de theorie er nogmaals bij te pakken. Zo maak je een volgende oefentoets theorie auto vast beter. Klik hieronder op de button ‘bestellen’ om onze online rijbewijs b oefen producten te bekijken.Hoe verloopt het CBR auto praktijkexamen?


Nadat je het CBR rijbewijs B theorie examen succesvol hebt afgerond en een gezondheidsverklaring hebt ingediend, kun je op voor het CBR auto praktijkexamen. Je moet minimaal 17 jaar oud zijn om op te mogen voor het CBR auto praktijkexamen. Zoals hierboven aangegeven vraagt je rijschoolhouder het auto praktijkexamen aan bij het CBR. Als je slaagt voor je CBR auto praktijkexamen, dan kun jij jouw rijbewijs aanvragen bij de gemeente.

Het CBR auto praktijkexamen bestaat uit vier onderdelen die gezamenlijk in totaal 55 minuten in beslag nemen. Voor het examen maak je kennis met de examinator in het CBR examencentrum. Hij legt je uit hoe het examen verloopt en voert een aantal controles uit. Als je het fijn vindt, dan mag je rijinstructeur meerijden bij je CBR auto praktijkexamen. In sommige gevallen is dit helaas niet mogelijk.

Bij het tweede onderdeel sta je op het parkeerterrein van het CBR. Hier doe je een ogentest. Je moet een kenteken kunnen lezen van een stilstaande auto op een afstand van ongeveer 25 meter. Ook stelt de examinator je enkele vragen over de auto. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over de lampjes op het dashboard. Ook kan hij je vragen om de motorvloeistof te controleren.

CBR Wachtruimte


CBR

Vervolgens ga je op voor de examenrit. Als je een tussentijdse toets hebt gedaan en de bijzondere verrichtingen succesvol hebt verricht, dan krijg je hier een vrijstelling voor op het CBR auto praktijkexamen. Dit onderdeel wordt dan dus niet meer getoetst op het CBR auto praktijkexamen.

De examenrit zelf duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Dit doe je met behulp van een navigatiesysteem. De resterende tijd volg je de instructies van de examinator. Je wordt beoordeeld op veilig en zelfstandig rijden, beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen.

Er zijn in totaal zeven examen onderdelen waarop getoetst wordt tijdens het CBR auto praktijkexamen. In dit filmpje op de website van het CBR worden deze kort besproken. Ook krijg je in dit filmpje enkele tips om deze examen onderdelen correct uit te voeren. Dit filmpje is dan ook zeker aan te raden om even te bekijken!

Direct na afloop van het CBR auto praktijkexamen krijg jij van de examinator te horen of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent dan kun je na de dag van je examen je auto rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont. Ben je gezakt? Dan krijg je van de examinator te horen waar je nog verder aan moet werken. Zo kun jij je samen met je rijinstructeur nog beter voorbereiden, en slaag jij voor je volgende CBR auto praktijkexamen hopelijk wel!Hoe bereid ik mij voor op de rijlessen? Maak gebruik van het auto praktijkboek!


Wij hebben ter voorbereiding op je rijlessen en het CBR auto praktijk examen een praktijkboek auto. In dit praktijkboek wordt de Rijopleiding in Stappen (RIS) methodiek gevolgd. Door deze methodiek te volgen ga jij beter voorbereid naar je rijlessen, en kun jij de tijd die je samen met je rijinstructeur hebt dus ook beter besteden. Wij raden je dit praktijkboek auto dan ook zeker aan. Het praktijkboek auto beschrijft de praktijk in vier modules:

  • Voertuigbediening en voertuigbeheersing
  • Eenvoudige verkeerssituaties
  • Complexe verkeerssituaties
  • Verantwoord gedrag

Iedere module bestaat op haar beurt uit een groot aantal scripts. Ieder script beschrijft een specifieke handeling die je moet kennen en/of kunnen. Bespreek met je rijinstructeur welke scripts je tijdens een rijles gaat behandelen. Neem deze vervolgens uitgebreid door voordat je naar je rijles gaat. Zo weet jij wat je van de rijles kunt verwachten, en kun jij alle tijd en aandacht geven aan het leren van de specifieke handeling.

Heb je de vier modules uit het praktijkboek auto samen met je rijinstructeur doorgenomen? En vindt hij of zij dat je klaar bent voor het CBR auto praktijkexamen? Dan wordt het tijd om deze in te plannen bij de dichtstbijzijnde CBR examen locatie. Je rijinstructeur kan dit voor je regelen. Klik hieronder op ‘bestellen’ om meer te lezen over het praktijkboek auto, en het te bestellen.

Auto Rijbewijs B Praktijk Boek

Vraag tot slot je rijbewijs b aan bij de gemeente, en start met autorijden!


Geslaagd voor auto rijbewijs b

Zodra je geslaagd bent voor je CBR auto rijbewijs b theorie en praktijkexamen, kun jij je rijbewijs halen bij de gemeente. Dit kan de dag nadat je het auto praktijkexamen succesvol hebt afgerond. Bekijk op de website van je gemeente of je in kunt lopen of dat je vooraf een afspraak moet maken. De meeste gemeenten werken inmiddels op afspraak. Plan je afspraak in, doe dit online of telefonisch, en ga langs om je auto rijbewijs aan te vragen.

Op de dag van je afspraak doorloop je samen met de baliemedewerker van je gemeente de stappen om je auto rijbewijs b aan te vragen. Je wordt hierbij begeleid. Vervolgens wordt je rijbewijs aangevraagd. Doorgaans duurt het 5 werkdagen alvorens je rijbewijs binnen is en jij hem op kunt halen. Je krijgt een bericht wanneer jij je auto rijbewijs op kunt halen. Neem dit document mee naar je afhaal afspraak, en haal je rijbewijs op.

Vanaf het moment dat jij je rijbewijs b in je bezit hebt, mag jij met de auto de weg op. Zolang jij het rijbewijs dus nog niet in je bezit hebt, mag jij nog niet rijden. We snappen dat dit misschien vervelend is omdat jij je theorie en praktijkexamen succesvol hebt afgerond. Je hebt het auto rijbewijs echter nodig om aan te tonen dat dit het geval is. Heb dus even een paar dagen geduld, daarna kun jij zorgeloos autorijden!