T-Rijbewijs

Tractor rijbewijs halen - T-rijbewijs halen

Ik wil mijn CBR T-Rijbewijs halen. Hoe werkt dit?

Op deze pagina vertellen wij jou alles wat je moet weten over het trekker rijbewijs. Zo moet je een CBR theorie en praktijk examen afleggen om je T-rijbewijs te halen. We gaan hieronder dieper in op de kosten die gepaard gaan met het halen van je T-rijbewijs. Ook vertellen we je hoe je kunt leren voor je T-rijbewijs theorie en praktijk examen. Kortom, we vertellen je alles wat je moet weten!

Wie moeten er een T-rijbewijs halen? Alle bestuurders van landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) die op de openbare weg rijden, moeten in het bezit zijn van een T-rijbewijs. Dit rijbewijs staat ook wel bekend onder de namen trekker of tractor rijbewijs. Om het T-rijbewijs te kunnen halen, moet je slagen voor het CBR theorie en praktijk examen.

Het CBR theorie en praktijk examen voor het trekker rijbewijs dien je aan te vragen bij het CBR. Dit kun je zelf doen, maar ook door je rijschoolhouder of opleider laten doen. Het CBR neemt zowel het theorie als praktijk examen af voor het T-rijbewijs. Voor meer informatie verwijzen we je ook naar de website van het CBR. We zullen hieronder proberen alles zo goed mogelijk toe te lichten.

Kosten


Met het halen van je T-rijbewijs gaan uiteraard kosten gepaard. Zowel voor het CBR T-rijbewijs theorie als praktijk examen worden kosten in rekening gebracht. Ook aan het volgen van rijlessen zitten natuurlijk kosten verbonden. Het is dan ook verstandig om in kaart te brengen hoeveel kosten er verbonden zitten aan het halen van je T-rijbewijs. Zo kom jij niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Het CBR trekker rijbewijs theorie examen kost € 47,25 (2022). Als je het theorie examen aanvraagt via de rijschoolhouder, dan kunnen de kosten hoger liggen. De rijschool vraagt misschien bijvoorbeeld administratiekosten voor het aanvragen van het theorie examen. Je kunt ook een T-rijbewijs theorie examen maken met extra tijd, hier zijn ook extra kosten aan verbonden. Een theorie examen met extra tijd kost € 59,25 (2022).

Het CBR trekker rijbewijs praktijk examen kost € 277,35 (2022). Het praktijk examen wordt ingepland door je rijschool. Je maakt het bedrag voor het praktijk examen dan ook over aan de rijschool. Deze betaalt de kosten voor het T-rijbewijs praktijk examen vervolgens aan het CBR. Het is daarnaast normaal dat de rijschool extra kosten in rekening brengt. Denk hierbij aan administratie kosten, het gebruik van het voertuig, de aanwezigheid van de instructeur etc.

Naast bovenstaande kosten is het belangrijk om rekening te houden met overige kosten. Bijvoorbeeld als je een gezondheidsverklaring moet aanvragen, of een faalangstexamen af wilt leggen. Als je het CBR theorie en praktijk examen hebt behaald, kun je tot slot je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. De kosten voor het aanvragen van het T-rijbewijs bedragen € 41,60 (2022). Aan een spoedrijbewijs zijn extra kosten verbonden.

CBR Theorie Examen Boeken Vanuit Huis


T-Rijbewijs Theorie Examen


CBR Theorie Examen Afleggen

Voordat je het CBR trekker rijbewijs praktijk examen kunt afleggen, moet je eerst het theorie examen halen. Je mag het T-rijbewijs theorie examen afleggen vanaf 15,5 jarige leeftijd. Op het theorie examen moet je laten zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt. Hiermee laat jij zien dat je veilig de openbare weg op kunt met een landbouw- of bosbouwtrekker (LBT) of motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS).

Het CBR T-rijbewijs theorie examen bestaat uit 50 vragen. Deze vragen gaan zoals hierboven aangegeven over de examen onderwerpen verkeersregels en verkeersinzicht. Daarnaast wordt ook je kennis over het voertuig getoetst. In totaal krijg je 75 minuten de tijd om het CBR theorie examen te maken. Je kunt zelf beslissen hoeveel tijd je per vraag besteed. Maak daarom eerst de vragen die je weet, en maak tot slot de vragen waar je over twijfelt.

Om te slagen voor het CBR T-rijbewijs theorie examen, moet je minimaal 40 vragen correct beantwoorden. Je krijgt de uitslag van het theorie examen direct nadat je het examen hebt afgerond te zien op je computer scherm. Als je gezakt bent, kun je gedurende 1 minuut de fout beantwoorde vragen inzien. Bekijk de vragen en antwoorden, zo zorg je ervoor dat je het T-rijbewijs theorie examen de volgende keer wel kunt halen.T-Rijbewijs Theorie Leren


Om je goed voor te kunnen bereiden op het CBR T-rijbewijs theorie examen moet je de theorie leren. Wij hebben hier een uitstekende online theorie cursus voor. Je kunt de volledige theorie examen stof leren in 11 korte en bondige hoofdstukken. Daarnaast wordt de online cursus rijkelijk ondersteund met afbeeldingen en zelfs video filmpjes. Dit maakt deze cursus leuk om door te nemen. Klik hier om dit product te bekijken.

Na ieder hoofdstuk wordt je kennis direct getoetst. Je krijgt namelijk een aantal oefenvragen waarmee je na kunt gaan of je de bestudeerde trekker theorie stof voldoende begrepen hebt. Maak je de vragen correct? Dan kun je door naar het volgende hoofdstuk. Of maak je toch nog veel fouten? Dan kun je het betreffende hoofdstuk van de trekker theorie stof beter nogmaals doornemen. Zo ben jij er zeker van dat je je goed voorbereid op het CBR T-rijbewijs theorie examen!

Bij deze online T-rijbewijs cursus krijg je ook nog eens 7 uur om theorie examens te oefenen. Door te oefenen met examens krijg jij feeling met het echte CBR theorie examen. Zo weet jij wat je van het examen kunt verwachten, en ga jij na of je de theorie voldoende beheerst. Oefen voor het T-rijbewijs theorie examen, en ga vol zelfvertrouwen naar het CBR theorie examen. Klik hieronder op de button ‘Bestellen’ om dit product te bestellen. Je kunt binnen enkele minuten al starten met leren en oefenen!

Tractorrijbewijs - Tractor Theorie Leren - CBR T rijbewijs theorie


T-Rijbewijs Theorie Oefenen


Tractor Theorie Examens Oefenen - T rijbewijs theorie oefenen

Bij de hierboven genoemde online trekker theorie cursus, krijg je dus ook 7 uur toegang om online examens te oefenen. Door de theorie te oefenen kun jij je goed voorbereiden op het CBR T-rijbewijs theorie examen. We raden je dit dan ook ten zeerste aan. Je kunt bij ons ook een los oefen product kopen om je mee voor te bereiden op het CBR trekker theorie examen. Je vindt dit product hier!

In totaal hebben wij 10 unieke trekker rijbewijs oefenexamens die je bij ons kunt oefenen. De oefenexamens volgen de CBR examen richtlijn, en lijken daarmee dus op het echte CBR theorie examen. De examen onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht komen er uitgebreid in aan bod. Kortom, je kunt je er dus super goed mee voorbereiden op het CBR T-rijbewijs theorie examen.

De T-rijbewijs examens die je bij ons kunt oefenen zijn uiteraard voorzien van uitgebreide feedback. Zo kun jij eenvoudig en snel leren van je fouten. Soms is het verstandig om de theorie over het betreffende examen onderwerp uit de online cursus nogmaals door te nemen. Zo bereid jij je snel en efficiënt voor op het CBR T-rijbewijs theorie examen, en heb jij je theorie certificaat hopelijk snel in de pocket!T-Rijbewijs Praktijk Examen


Nadat je het CBR T-rijbewijs theorie examen succesvol hebt afgerond en een gezondheidsverklaring hebt ingediend, kun je op voor het CBR praktijk examen. Zoals hierboven staat aangegeven moet je rijschool het praktijk examen aanvragen bij het CBR. Om het CBR T-rijbewijs praktijk examen te kunnen halen moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Als je slaagt, mag je land- en bosbouwtrekkers (LBT’s) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) met aanhangwagen op de openbare weg besturen.

Je legt het CBR T-rijbewijs praktijk examen af op een landbouwtrekker (LBT) met aanhangwagen. De examinator zit naast je tijdens het examen. Het praktijk examen duurt in totaal 85 minuten. Wat wordt er getoetst op het trekker rijbewijs praktijk examen? Hieronder vind je een opsomming van de examen onderwerpen die getoetst worden op het praktijk examen:

  • Veilige deelname aan het verkeer
  • Voertuigbeheersing
  • Correcte toepassing van de verkeersregels
  • Besluitvaardig en sociaal rijden
  • Voldoende rekening houden met andere weggebruikers

Direct na het CBR T-rijbewijs praktijk examen krijg jij van de examinator te horen of je geslaagd bent of niet. Als je geslaagd bent, kun jij je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je leest hier hieronder meer over (zie kopje ‘Rijbewijs aanvragen’). Ben je gezakt? Dan zal de examinator uitgebreid met je doornemen waar je nog aan moet werken. Zo kun jij je goed voorbereiden op je volgende CBR T-rijbewijs praktijk examen, en slaag jij dan hopelijk wel!

CBR Wachtruimte

T-Rijbewijs Praktijkboek


Tractor Rijbewijs Praktijkboek - T Rijbewijs Praktijkboek

Wij hebben ter voorbereiding op je rijlessen en het CBR T-rijbewijs praktijk examen een trekker praktijkboek. Dit praktijkboek sluit aan op de Trekker Rijopleiding Op Maat (TROM). Je kunt dit boek binnen deze methode gebruiken als werkboek. Door de eenvoudige taal en vele actuele foto’s en afbeeldingen begrijp jij snel en makkelijk wat er in dit boek bedoeld wordt. In het trekker praktijkboek wordt de volledige praktijk in vier modules besproken. De vier modules zijn:

  • Voertuigbediening en voertuigbeheersing
  • Beheersing van verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties
  • Bijzondere verrichtingen
  • Veilige en verantwoorde deelname aan het verkeer

De hierboven genoemde modules bestaan op hun beurt weer uit scripts. Ieder script beschrijft één specifieke handeling die jij moet kennen en kunnen. Door de scripts door te nemen voordat je naar een rijles gaat, kun jij je tijd tijdens de rijles efficiënt besteden aan het oefenen. We raden je dan ook aan om met dit T-rijbewijs praktijkboek aan de slag te gaan. Zo ga jij namelijk goed voorbereid naar het CBR T-rijbewijs praktijk examen!Rijbewijs aanvragen


Zodra je geslaagd bent voor je T-rijbewijs theorie en praktijk examen, kun jij je rijbewijs halen bij de gemeente. Dit kan vanaf de dag nadat je het praktijk examen hebt gehaald. Ga op de website van je gemeente na of je in kunt lopen, of een afspraak moet maken om je T-rijbewijs aan te vragen. De meeste gemeenten werken tegenwoordig op afspraak. Plan een afspraak in, en vraag je rijbewijs aan!

Ga op de dag van je afspraak naar de gemeente. Doorloop vervolgens samen met de medewerker van de gemeente de stappen om je rijbewijs aan te vragen. Het aanvragen duurt doorgaans 5 werkdagen. Je krijgt een seintje als je T-rijbewijs binnen is, en je hem op kunt halen. Zodra jij je trekker rijbewijs hebt opgehaald mag jij met een trekker op de openbare weg rijden.

Met het T-rijbewijs mag je niet alleen met een trekker rijden, maar zoals hierboven staat aangegeven mag jij met dit rijbewijs ook een landbouw- of bosbouwtrekker (LTB) besturen. Ook het rijden op een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) behoort tot de mogelijkheden. Je mag deze voertuigen besturen op eigen land, maar ook op de openbare weg. Veel plezier met het halen van je T-rijbewijs!

Tractorrijbewijs halen