Retourneren

Product toch niet nodig

Soms bestel je een product waarvan je later denkt het toch niet nodig te hebben. Dat kan natuurlijk gebeuren. In dat geval kun je het artikel aan ons retourneren.

Retourneren kan binnen 14 dagen

Je mag je bestelling zonder opgave van redenen aan ons retourneren. Laat ons binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling weten dat je het product wilt retourneren. Dit doe je door ons een e-mail te sturen op retour@zorgeloos-studeren.nl of gebruik te maken van het modelformulier voor herroeping.

Nadat je ons hebt laten weten dat je het product wilt retourneren, heb je nog 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. De retourzending komt voor eigen rekening en risico. De kosten van de retourzending bedragen ongeveer € 4,- voor brievenbuspost en € 6,75 voor pakketpost. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de postvervoerder.

Welke producten kun je retourneren?

In principe kun je al onze producten aan ons retourneren. Belangrijk hierbij is dat wij alleen producten in originele staat en verpakking als retour accepteren. Dit betekent dat je het product mag bekijken, maar niet mag gebruiken.

Uitzondering Digitale Producten

Digitale producten zoals e-learning, online oefenexamens of online examentraining worden direct geleverd. Deze producten kun je dan ook niet retourneren. Bij je bestelling heb je hiermee ingestemd. Je bent akkoord gegaan met directe levering en hebt afgezien van jouw herroepingsrecht.

Zo stuur je een bestelling retour

Wil je je bestelling retourneren? Volg dan het hieronder aangegeven stappenplan. We leggen je stap voor stap uit wat je moet doen om je bestelling te retourneren. Je kunt alleen nieuwe producten retourneren. Producten die gebruikt zijn, kunnen wij niet retour nemen.

 1. Zorg voor een goede verpakking
  Stop de producten die je wilt retourneren in een passende doos of verzendverpakking. Zo ben jij er zeker van dat het product in goede staat bij ons aankomt. Beschadigde producten nemen wij retour. Wij zijn genoodzaakt om de waardevermindering aan jou door te belasten.
 2. Sluit de pakbon bij
  Door de pakbon bij te sluiten weten wij van wie het pakje afkomstig is. Je kunt ook het herroepingsformulier downloaden en bijsluiten.
 3. Breng je pakje naar de bezorgdienst
  Je kunt het pakje retour sturen naar het volgende adres:

  Zorgeloos Studeren
  Tsarenhof 87
  2402DR Alphen aan den Rijn

  Retour zenden gaat voor eigen rekening en risico.
 4. Bewaar je retourbewijs
  Bij het inleveren van de zending bij de postvervoerder ontvang je een verzendbevestiging. Bewaar deze goed. Dit is het bewijs dat je de zending hebt ingeleverd.
 5. Wij storten het aankoopbedrag retour
  Zodra wij je zending retour hebben ontvangen storten wij het aankoopbedrag retour. Wij gebruiken hierbij hetzelfde betaalmiddel als jij gebruikt hebt tijdens je aankoop. Dus heb je met creditcard betaald? Dan ontvang je je aankoopbedrag ook retour op je creditcard.

  Mocht het product beschadigd zijn, dan brengen we de waardevermindering bij jou in rekening. Je ontvangt dan dus niet het gehele aankoopbedrag terug. Voor de terugbetaling hanteren wij een termijn van maximaal 30 dagen na aanmelding van de retourzending.